VILKEN HELG

Jag tog helg redan i onsdags, efter att tentan äntligen blev färdigskriven. Åkte in till stan med syrran för att spendera lite pengar innan det blev thaimat och utgång med ett härligt gäng brudar. På torsdagen var jag en sväng i skolan, annars var det pizza och o.c som gällde. Fredagen bestod av fint väder, god tårta och förfest med Julia & Karro innan en super rolig kväll på kåren. Avslutade kvällen med en galet rolig bussresa till donken. Tog en lång och härlig sovmorgon på lördagen innan det var dags att göra sig redo åter en gång. Hängde med syrran på förfest innan vi åkte in till stan för att se Niello live. Blev en alldeles för sen kväll, men kunde skratta gott åt det dagen efter då det blev käk på greken med Jessica. 
 
Idag var det första dagen på den nya kursen, tillbaka till den tråkiga vetenskaps metoden.. Men men, verkar bli rätt bra ändå och känns som om det kommer gå ganska fort fram till sommaren nu. Jag är fortfarande väldigt trött och seg efter den här helgen dock, så idag blir det en lugn kväll med lite plugg och mycket o.c. Träningen får vänta tills imorgon. 
 

SEN SENAST

Godmorgon världen! Det blev hemfärd i fredags, vilket jag gjorde helt rätt i! Haft en toppen helg, dock borde jag pluggat betydligt mycket mer. I fredags blev det grillat med familjen och en långpromenad med Ida & Amanda. På lördagmorgon var det avfärd till götet och när vi väl var framme blev det mys med lilleman innan en promenad på stan. Hamnade på restaurang för att äta en riktigt god hamburgare. Proppmätta och kissnödiga sprang sedan jag, mamma och Jessica runt i några affärer för att inhandla nya jeans och lite kläder till lillkillen. Kvällen bestod sedan av plump och en himla massa godis. 
 
Under söndagen tog vi det mest lugnt, promenerade, fikade och bara myste innan det var dags för oss att röra bilen hemåt igen. Blev ett snabbstopp i Jönköping för lite shopping och käk, väl hemma satte jag mig på tåget mot Örebro igen. Igår startade jag dagen med en långpromenad och lite mathandling, sedan satte pluggandet igång igen. Varvade det med lite städning, o.c och träning. Ganska tråkig dag med andra ord. 
 
Idag är sista dagen innan tentan och jag är inte ens nervös?! Vet inte vad som hänt. Min hjärna har nog inte riktigt kopplat att den borde ha panik vid det här laget. Gick upp tidigt imorse för en promenad i skogen med Amanda och nu har jag kollat på några avsnitt o.c, så ska alldeles straxt sätta igång och plugga. Framåt elva ska vi käka brunch - eller rättare sagt fira att det är våffeldagen, hehe. Efter det ska jag försöka vara effektiv hela dagen fram tills det är träning med syrran som gäller vid sex.

VÄRLDENS BÄSTA BRUDAR

Igår var det en konstig dag, humöret svängde från noll till hundra på en sekund. Överlycklig att slippa plugga en stund när jag väl promenerade mot universitetet, kommer dit och de krossar lyckan direkt haha. Fanns inprincip inga platser kvar till att studera utomlands, och de jag väl kan söka lär jag väl inte få och om jag får någon av dom så har jag antagligen inte råd då jag inte lär få något stipendie. Blev verkligen jätte besviken och deppade ihop helt och hållet. Hann bara in i träningssalen innan jag ramlade och typ blev rövhalt. Men så fort musiken och träningen satte igång vände jag igen, det var så roligt! Skrattade och flåsade vartannat. 
 
När jag väl var påväg hem hade typ all snö smält bort, våren börjar sakta men säkert komma tillbaks. Väl hemma satte plugget igång igen, men det gick inte så bra och humöret sjönk igen. Kvällen avslutades med en rolig tripp till Rusta med Tove, sedan gofika innan det var dags för sista plugget för dagen. Världens bästa roomies har jag. 
 
Idag är jag tröttare än vad jag varit på länge, hade riktigt svårt att ta mig upp i morse. Men nu måste jag sätta igång om jag ska kunna åka hem i eftermiddag vilket jag verkligen hoppas på. Men då gäller det att vara effektiv, vilket inte varit min starka sida de senaste dagarna.
 
 

HARD WORK WORK

Godmorgon! Jag gick upp med tuppen för att sätta igång med plugget. Men har såå dålig självdisciplin då det många gånger slutar med att jag gör någonting helt annat istället. Men en timme till ska jag väl kunna hålla ut, sedan är det dags att dra sig mot universitetet för lite information om utlandsstudier. Hade även tänkt köra ett tufft träningspass med Anna! Men, raka vägen hem och plugga gärnet efter det.
 
Vill åka hem imorgoneftermiddag för att följa med familjen till Göteborg lördag-söndag, men då måste jag ligga i med pluggandet både idag och imorgon. Sex dagar kvar till tenta och dom kommer gå alldeles för fort. Men det är den sista på den här kursen, sen är det dags för Bryman att göra mig sällskap om kvällarna igen - jäkla vetenskapsteori. Hösten däremot kan bli mycket mer intressant då vi sätter igång med juridik. Men innan det är det sommar och större delen lär spenderas i Boxholm med bästis. 

ÅTERIGEN, BÄSTA MIA SKÄRINGER

Allt hon skriver väcker så mycket tankar, samtidigt som man mår så bra av att läsa. 
 
"Allt kan vändas emot dig i moralens ljus. Precis som solen när den letar upp ditt rödgråtna ansikte. Den enda skillnaden att solen inte har något eget motiv. Att den likaväl kan göra dig som allra vackrast när du gråtit."

GODMORGON

Blev en tidig uppgång för att hinna med en promenix, lång frukost och plugg innan jag börjar klockan nio. Kommer befinna mig i skolan till klockan fyra där det är fullt upp med redovisningar hela långa dagen. Tråkigare får man ju leta efter. I eftermiddag sen fortsätter stenhårt tentaplugg, endast en vecka kvar nu! Men först: finslipa dagens redovisning. 

LEVER PÅ KAFFE DAGAR SOM DENNA

Det varit en fruktansvärt lång natt med lite sömn och när jag väl sovit har jag drömt sådana konstiga (och verkliga) drömmar. Inledde morgonen med en promenad (i snön?!!) och en god frukost med Amanda. Klockan nio satte tentapluggandet igång och kan säga att jag börjar bli skapligt trött påt nu.. Men bara en effektiv timme kvar innan det är dags att dra sig mot träningen. Dock lär jag behöva fortsätta plugga när jag kommer hem ikväll men det är väl smällar man får ta antar jag. 
 
En god fika med nya vänner i slutat av sommaren förra året. Dagen efter en av de roligaste nollningskvällarna. Hade uppskattat att sitta där i solen nu istället för att vara instängd på mitt rum, begravd i böcker och annat skoj. 

AVLOPPSVATTEN

Örebros vatten är förstört.. Något har gått sönder så det har kommit in avloppsvatten i dricksvattnet. Kul! Måste koka vattnet i tre minuter för att kunna dricka det, borsta tänderna, eller duscha!! Bläää. Och så förväntar de sig att vi ska hålla på till tidigast tisdag :( Funtar på att åka hem idag... Jag vill duscha. 
 
Är iallafall klar med halva dagens planering, nu: tentaplugg. 

THE STORY OF MY LIFE

Igår vad jag slarvig, tog en helt pluggfri dag. Men det var skönt, jag kollade på serier hela dagen och hade donkenmys med syrran. Idag vaknade jag tidigt och nu tänkte jag sätta igång med dagens planering! Startar med pluggandet för att sedan städa och kanske träna ikväll.
 
Kommande vecka har jag endast en schemalagd dag och den är på onsdag. Så det blir fokus på tentan varje dag nu framöver, en tidig morgon och en sen kväll lär de flesta dagarna bestå av. En hel del träning ska förhoppningsvis hinnas med, börjar dock få lite ont i halsen så vi får väl se hur det blir med det.

SENASTE FRÅN MOBILEN

1. Mammas underbara mat. 2. Vårsolsmys med Pumis. 3. Cirka 12 år gammal bild på mig och flisan. 

PARTYFREDAG

Det här med att plugga hela kvällen igår och hela dagen idag, gick ju sådär. Men vad hade jag förväntat mig? Satte mig ner och var effektiv i kanske en timme igår efter samtalsmetodiken. Sedan blev det att svida om för att fira att Jessica klarade sin första tenta! Det bjöds på god mat och mycket skratt innan vi runt midnatt gick till kåren. Hade en super rolig kväll och ångrar inte en sekund att jag följde med. Dock skriker kurslitteraturen efter mig.. Men jag tänkte först och främst gå upp till affären för att köpa den största godispåsen som någonsin skådats, pluggandet kan skjutas upp till i eftermiddag! 
 
 

*

"Jag sitter still i båten som är jag och iaktager det som nu sköljer över mig." Uppmanar er alla att läsa Mia skäringers blogg. Hennes sätt att skriva, jag älskart! Bästa jag läst, tänker jag varje dag när jag läser hennes nya inlägg. http://www.proviva.se/miaskaringer/

If there's just one piece of advice I can give you, it's this - When there's something you really want, fight for it, don't ever give up no matter how hopeless it seems. And when you've lost hope, ask yourself if in ten years from now, you're gonna wish you gave it just one more shot. Because the best things in life, they don't come free. 


UNDERBARA VÅRSOL

Jag och Amanda har inlett varje dag den här veckan med en trekvarts promenad. Tidiga mornar när vårsolen börjar komma fram. Det är så skönt! Att bara gå runt i skogen och njuta av det fina vädret innan man ska ta tag i dagen igen. Njuter till fullo! Efteråt blir det ofta en kopp kaffe på altanen i morgonsolen, gud vad lite sol kan göra mycket. Känner hur lyckan bubblar i hela kroppen! Men nu är den sköna morgonen över, jag är tillbaka uppe i mitt lilla rum och ska sätta igång med skolarbete. Ser fram emot ett riktigt flåsigt pass med Jessica vid lunch, en skön paus i pluggandet. Stressen inför att jag inte börjat tentaplugga än börjar sakta men säkert smyga fram, men imorgon gäller det. Snälla kropp - ta det lugnt, jag ska börja imorgon, jag lovar. 
 
Härlig bild från förra våren, efter en springtur hemma i Strålsnäs. 
 

LÅNGA DAGAR FÖR HJÄRNAN

Idag har det varit en äckligt lång dag med konstant plugg sedan klockan nio i morse. Har dessutom världens hemskaste träningsvärk, som antagligen kommer vara ännu värre imorgon. Imorgon fortsätter det ständiga pluggandet, promenerandet med Amanda och träningen med syrran. Fredag lördag söndag - plugg plugg och ytterligare lite plugg. Har inte så mycket annat att berätta än att jag längter så efter sommaren och efter nästa vecka då jag ska på utlandsstudiermässa - kanske blir ett ännu mer utmanande och roligare 2015. Hoppas hoppas. 

SOMMARLÄNGTAN


TRISTA TISDAG

Idag är jag ledig som sagt. Började dagen med en ta en promenad i skogen med Amanda, riktigt skönt! Satte sedan igång med pluggandet och var riktigt effektiv i typ en timme. Efter det har jag bara fått massa annat gjort - gick och handlade, tvättar och städar. Självdisciplinen är på topp.. Men har snart gjort klart ena inlämningsuppgiften, vilket innebär att jag endast har en kvar som måste vara klar senast imorgonkväll för på torsdag börjar fokus på tentan. Campus cross med syrran ikväll, enda roliga jag har att se fram emot idag! Annars då? Ska till skolan imorgon och på fredag, helgen kommer vara fylld med träning och plugg. Med andra ord har jag inget kul o berätta. Hare gött! 

LARS WINNERBÄCK

Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig, det blir fel hur man än känner
Det är så konstigt att försvinna, det känns så dumt att stanna kvar
Så befängt att leta svar, finns ingen eld som orkar brinna
Inga röda mattor, ingen stolt fanfar

Men stjärnor glittrar vackert och det vimlar av passioner kan det tyckas
Men inga stjärnor, inga himlar, över dom som inte lyckas

Som en skymt i varandras blickar, innan allting faller loss
Som ett konstgjort litet bloss, som en pacemaker som tickar, för oss
 
 
 

TIONDE MARS

Nu har det gått en vecka igen och jag har hunnit spendera helgen hemma! Tog igen tid med Amanda i torsdags, hade en mysig hemmakväll med familjen i fredags och firade Elise på lördagen. En ganska bra helg med andra ord! Vädret har ju varit fantastiskt också, vilken vårsol! Man skulle kunna tro att det är tionde april och inte mars. Igår när jag kom hem tog jag tag i pluggandet direkt, blev även en del städning och tvtittande innan läggdags. 
 
Idag börjar återigen en lång vecka. Idag ska jag vara på universitetet från nio till fyra, först föreläsning och sedan samtalsmetodik. Ikväll är det veckans roligaste träningspass som gäller! Imorgon är jag ledig vilket innebär en heldag av plugg, har två inlämningsuppgifter att göra klart och sen är det dags att dra igång med tentaplugget. 

MÅNDAGEFTERMIDDAG

Förra helgen hade jag det hur bra som helst! Spenderade den med familjen och några saknade vänner, men framförallt blev det en massa mys med lillprinsen! Att man kan älska någon så liten så otroligt mycket, kan inte vänta tills nästa gång jag får träffa honom. Annars då, förra veckan rullade på precis som vanligt med mycket plugg och träning med syrran. Gött att vara igång såhär pass ordentligt igen! I fredags var jag ledig så startade dagen med ett spinningpass innan det blev städning, plugg och matlagning här hemma innan Ellen kom och hälsade på. Blev en lyckad utgång med ett gött gäng på kvällen och en tripp till Burgerking innan Ellen åkte tillbaka till Linköping på lördagen. 
 
Igår bestod hela dagen av plugg, träning och filmtittande med mina roomies. Och nu har jag börjat ytterligare en stört lång vecka. Imorgon blir det grupparbete hela dagen, på onsdag är det studiebesök på socialtjänsten som gäller och på torsdag har vi seminarium. På lördag ska jag hem till Boxholm och fira flisan som snart fyller tjugo år! Har som tur är kommit ganska långt med alla inlämningsuppgifter som ska in denna vecka så förhoppningsvis blir det hemfärd redan på torsdag! Känns gött. Allt känns rätt gött just nu faktiskt! Drunknar i plugg, men det är såå intressant just nu så det funkar ändå. Jag ska umgås med ett saknat gäng brudar på lördag och vårvädret börjar komma tillbaka till Örebro så dagen till ära har jag haft skinnjacka och converse på mig, allt blir så mycket bättre då! Men nu är det dags att svida om till träningskläder och möta upp syrran för ett spinningpass, ha det så bra så får vi se när vi hörs igen! 
 
 

RSS 2.0