LEDIGA FREDAGAR ÄR DET BÄSTA

 
Jag hatar torsdagar. Det är vanligtsvis den värsta dagen i hela veckan. Men igår hade jag en toppen dag! På förmiddagen umgicks jag med min favorit för att sedan käka lunch med min lilla internationella "familj", amerikaner, en fransk, en rumän, några indier och så jag. Min första lektion började klockan 13 och då höll jag i min första ensamma presentation, var riktigt nervös men verkade som om både läraren och resten av klassen tyckte att jag gjorde ett bra jobb så det var skönt. Fick även två fribiljetter till en Asian Cultural Festival på lördag av min lärare, supersnällt! Hoppas verkligen jag kan gå. Men verkar som om alla med bil har planer, vilket gör det lite svårt för det är ungefär en timme bort.. Min andra lektion började 17:30 och den hade vi utomhus i kvällssolen, jätte härligt! Älskar såna dagar. 
 
Idag är det fredag, en ledig fredag. Pluggar som satan. Solen vill inte komma fram. Men vad gör det? Snart åker jag hem till min familj, i höst ska jag ha mina drömmars praktik och just nu är livet bara så bra. I eftermiddag ska jag shoppa med min franska vän och ikväll ska vi festa! Gäller att passa på nu innan alla sluttentor sätter igång. Tre veckor kvar.  
 

LITTLE SWEDEN

Den här veckan tar visst aldrig slut! 7 dagar som snarare känts som 70 dagar, fy sjutton vilken lång vecka. Från måndag till fredag tror jag att jag sov 8 timmar sammanlagt, men efter gårdagens förmiddagslektion och projektredovisning kunde jag äntligen andas ut. Blev upplockad efter lektionen för att åka till "Little Sweden", det var jag och fyra killar plus att jag var super trött, ni kan ju tänka er hur kul de hade åt att retas med mig! Väl framme i Lindsborg gick vi raka vägen till en restaurang The Swedish Crowns och beställde köttbullar, dill-potatis och lingonsylt. Smakade förjävligt, men efterrätten (OSTKAKA) var supergod. Dock fick vi den kall? Ostkaka ska väl ätas varmt? Hmm.. Det var så himla fint väder så efter maten gick vi runt i solen och bara kikade, de flesta byggnader hade svenska namn så jag gick runt och översatte åt de andra. Det var dock en väldigt liten stad så vi var nöjda ganska snabbt, så då åkte vi hem igen. Och jag somnade som en stock direkt när jag kom innanför dörren. Lite senare hade jag filmkväll med min favvis. Först kikade vi på en ganska bra film, rolig var den, men sen såg vi någon konstigt Sci-Fi film som var hellustig. Jag var så trött så skrattade konstant genom hela filmen, fast att den egentligen inte skulle vara rolig 
 
Idag har jag sovit, gud vad jag har sovit. Har tagit igen så mycket sömn. Men för några timmar sen satte jag igång med pluggandet igen, känns som om jag är så mycket efter bara för att jag tog ledigt igår och nästan hela dagen idag... Men ska se till att få minst en uppgift och lite läsning klart innan jag går och lägger mig. Ska upp tidigt imorgon för att gå på spinning med min tyske vän, sedan väntar en hel dag med bara massa plugg innan en kvällslektion. Usch. Känns som om den här veckan kommer bli minst lika tuff som förra veckan.. Men det är inte långt kvar nu, så borde kunna hålla ut! Helgen som kommer verkar kunna bli lite spännande också. Kanske följer med några till Colorado, eller med några andra till Kansas City. Eller så bara stannar jag här, pluggar och umgås med min favorit. Det återstår att se. 
 
 

BILDER FRÅN PÅSKFIRANDET


RENA VATTEN & RÄDDA BARNS LIV

 
 
Det är år 2015 och fortfarande dör 1000 barn VARJE dag på grund av smutsigt vatten, bristande sanitet och dålig kunskap om hygien. Fler barn dör av dessa anledningar än i krig. Men det finns hopp - Varje dag kämpar UNICEF för att alla barn ska få tillgång till rent vatten, ingen enkel uppgift men det går. Det finns alltid ett sätt och du kan hjälpa till. Rena vatten och rädda barns livUnicef.se/vatten - Gör det nu! 
 
 
Unicef lanserar även något som kallas VATTENLÖFTET; Det innebär att de utmanar människor att avstå från att köpa flaskvatten och istället lägga pengarna på att rädda barns liv. Svenskar köper nämligen över 200 miljoner liter flaskvatten varje åt, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. Läs mer om detta här: https://unicef.se/vattenloftet

 


SOLIGA FREDAG

Fredag äntligen. Fint & härligt väder igen, äntligen. Har dock ingen självdisciplin, men hundratusentals saker att göra. Funderar på att inte göra nånting alls och istället plåga mig själv hela dagen imorgon då jag antagligen lär vara lite sliten, ska nämligen på partaj ikväll. Klockan är snart sex, så lär ändå inte hinna få nånting gjort idag. Så då var det klart, lär bli en plågsam dag imorgon! Men endast 37 dagar kvar tills det är dags för kramkalas med familjen, vilket gör det lite enklare att uthärda. Nästa vecka har jag fyra inlämningsuppgifter, en stor presentation och ett stort prov. Inte så annorlunda jämfört med andra veckor, men så mycket. Ska lyckas göra klart alla inlämningsuppgifter i helgen så jag kan fokusera på provet o presentationen i veckan. Heja mig! 
 
Ska festa med ett väldigt blandat gäng människor ikväll, från väldigt många olika delar av världen, som jag inte riktigt vet om jag tycker om eller inte. De är några få, som jag verkligen känner att jag kan kalla vänner. Men resten, hmm.. Så det är alltid lika spännande att se om det bli roligt eller inte! Haha. Förra helgen hade jag en såndär ASROLIG kväll som man helst vill ha alla kvällar. Förhoppningsvis blir det så ikväll. Om inte, har jag mitt plugg att se fram emot imorgon. Hoppas ni får en fin helg! 
 

MAGONT OCH LYCKA

Häromdagen hade jag ont i magen, sådär ont som jag hade flera gånger i veckan förra året. Då slog det mig att jag inte haft den där känslan på såå himla länge. Tror det var över en månad sen. Då blev jag glad! Jag är mestadels glad nu för tiden. Det går så bra i skolan, får så mycket positiv feedback, känner att hösten kommer ge mig så mycket och jag är så glad över de människor jag är omgiven av här, iallafall några av dem. Samtidigt är jag så glad över att snart få åka hem och ha kramkalas med min familj. Älskar att bara känna att livet är så bra. 
 
Onsdagar är mina pluggdagar. Jag är ledig och har hela dagen på mig att plugga. Blev inte så mycket av det idag, men iallafall det som behövdes bli klart idag. Imorgon har jag bara en lektion på kvällen, så räknar med en pluggaredag till! Vädret är helt fantastiskt. Det är vår, fast sommarvarmt. I helgen åker vi nog till den svenska staden, för att få uppleva lite svenskt käk. Hittar vi inget bra har de lovat mig att stanna på ikea o äta istället, haha. Igår blev jag bjuden på hemlagad arabisk (tror jag) mat, vi satt på golvet och åt från en o samma tallrik, en stor tallrik! Det var ganska fränt, och så himla gott! Helt klart det godaste jag ätit sen jag kom hit. Allt handlar visst om mat, men äta bör man annars dör man. Tänkte spendera min kväll springandes i parken i närheten av min lägenhet, sen ska jag & bästis forstätta vårt Fast & Furious maraton, hörs snart igen! 

3 APRIL

Long time no see! Vi är redan inne i Aprilmånad och det är inte ens sju veckor kvar tills jag är påväg hem till Boxholm igen. Sen sist har jag haft en helt fantastisk vecka i Los Angeles, pluggat som bara den, festat med mina favvisar och bara haft det hur gött som helst. Los Angeles var som sagt fantastiskt! Runt 30 grader varmt och solsken hela veckan. Det blev en hel del shopping, både i downtown där vi bodde och i ett stort outlet-centrum. Anamikas bror tog med oss till Hookah-barer, en massa goda restauranger, Hollywood blvd, den omtalade skylten och mycket annat. Vi spenderade en dag på Disneyland där vi åkte en massa roliga karuseller och brände axlarna, det var såå mysigt! En annan dag spenderades på Venice beach, solade i sanden och badade i havet - hade gärna gjort det hela veckan lång. Det var så härligt! Och så vackert. Vill mer än gärna åka tillbaks dit någon gång i mitt liv. Jag märker dock att jag börjar bli skadad av mitt socionomtänkande, kan inte riktigt njuta av att promenera runt i den vackra staden utan att må dåligt över alla människor jag stöter på. I en stad som LA är klyftan så stor, för att se den rikaste till den fattigaste räcker det med att gå mellan två gator. Har lite svårt att njuta av att skämma bort mig själv när jag ser hur illa ställt många har det. But that's life I guess. 
 
Nu sitter jag i mitt korridorsrum, långfredag som det är och jag är ledig. Har så mycket att göra men ingen energi till något. Tänker att jag ska spendera min lördag till allt plugg och idag bara njuta av ledigheten & solskenet. Om ett par timmar ska jag åka iväg med några vänner till grannstaden Lawrence. Jag har bara varit där en gång innan men det var på kvällen, så såg inte så mycket utav staden, men det ska tydligen vara jätte fint där. En av mina lärare beskrev det såhär: Att åka från Topeka till Lawrence är som att gå från Helvetet till HImlen. Hahaha! Hon pratade om att det fanns så mycket bra shopping där så hoppas på en bra dag. Imorgon var tanken att vi skulle åkt till Lindsborg, en svensk stad två timmar härifrån, men det blev uppskjutet till nästa vecka istället. Så som sagt, morgondagen kommer ägnas åt skolarbete istället, vilket kanske var lika bra. På söndag ska jag fira påsk med min värdfamilj, vi ska tydligen till kyrkan (spännande..) och äta en stor familjemiddag. 
 
I lördags hade jag skypeintervju angående praktiken som äger rum i höst, and guess what? Jag ska få göra min praktik med socionomer utan gränser! Hur fantastiskt är inte det? Jag blev så glad att jag började gråta. Sen insåg jag att jag kommer sakna min familj lika mycket nästa termin också, så då grät jag för det istället haha.. Men iallafall, det känns så bra & så spännande att äntligen få se om det jag vill göra är något som passar mig! Förhoppningsvis hamnar jag i Indien, men det är inte riktigt klart än. Väntar även på lite klartecken från Örebro Universitet och så vidare, men hoppas att allt löser sig i slutändan. Jag blev såå glad! Så för att fira tog mina favoriter, finskan och indiern (namn är ju onödigt), med mig ut för att dricka drinkar och bara skratta en hel kväll. Det var gött! Dom är så bra. Hur mycket hemlängtan jag än har, så känns det faktiskt rätt tufft att åka ifrån dom. Den ena stannar här och den andra åker till London. Det kommer bli så konstigt att inte träffa dem varje dag, samtidigt som jag inte kan vänta till att träffa syrran, mina roomies och mamma & pappa varje dag istället. Blandade känslor. 
 
Några bilder från veckan i Kalifornien. 

RSS 2.0