OK PAPPA, JAG GILLAR INTE HELLER TISDAGAR

Gastroskopin är gjord och fy! Det var ingen vidare upplevelse faktiskt. Ska väl inte påstå att det var det värsta jag varit med om, men vill absolut inte göra om det. I onödan var det också, eller det är väl dumt att säga men de hittade ingenting iallafall. På ett sätt är det självklart jätte skönt att det inte är något fysiskt fel på mig, men med tanke på hur de senaste månaderna sätt ut känns det som om det hade varit lättare att åtgärda, haha lat som man är. Har inte riktigt tid att vända om hela min vardag bara för att min mage och min sömn ska funka, så får helt enkelt hålla ut de 24 dagar jag har kvar i Örebro och sedan ta det cplugnt innan jag åker över atlanten. Måste erkänna att jag känner mig ganska bitter. Det var en helvetes upplevelse för ingenting, tänk att huvudet kan jävlas så pass med kroppen.
 
Har känt mig helt konstig efteråt så har pluggat ytterst lite och sedan mest halvsovit framför en massa dåliga tvprogram. Ska ta o läsa igenom det jag måste till morgondagen och sedan ta en dusch har jag tänkt. Ska få lasagne till kvällsmat - bästa mamma alltså. Fick även köttfärslimpa igårkväll, hon är amazing hon. Åker sedan tillbaks till Örebro runt åtta och hoppas någon hämtar mig vid tåget när jag är framme vid tio, hoppas hoppas. 
 
Pappa och Jag i Sommarstugan för typ hundra årsen. 

MJUKDJURSKAMPANJEN

Fram till Januari går det att köpa mjukisdjur och även sagoböcker på IKEA som innebär att man bidrar till UNICEFs och Rädda Barnens utbildningsprogram. "Sedan 2003 har kampanjen Mjukdjur för utbildning gett 11 miljoner barn i 46 länder tillgång till engagerade lärare, tryggare skolor och bättre läromedel. Hittills har kampanjen inbringat drygt 620 miljoner kronor". 
 
Under helgen som varit har frivilliga från UNICEF och Rädda Barnen varit ute på ett flertal IKEA runt om i landet för att informera om detta, vilket var det jag styrde med i lördags. Dessa gosedjur & barnböcker är perfekta som julklapp till ett småsyskon och inte alls dyra, speciellt inte om man har ett IKEA familycard. Såå mina vänner, åk till IKEA och handla små söta mjukdjur till hela släkten i julklapp - Utbildning är en nyckel till utveckling. 
 
 

SEGA SÖNDAGAR

Hade en sån där skönt bra dag igår, kikade serier och julpysslade. Hängde på Marieberg och handlade ett par nya super flex till mig själv plus en massa julklappspyssel. Fixade även med lite julklappar så nu är det endast Mormor kvar att handla till. Dock fyller ju Mamma & Petra runt jul med så måste fixa deras födelsedagspresenter men det ska väl inte vara några problem. Lördagen avslutades med bio - Mockingjay med Tove, super mysigt! Tycker att det är den bästa filmen hittills faktiskt. 
 
Idag har jag packat, städat, julpysslat och pluggat. Pluggat är väl en överdrift, men försöker. Magen har inte varit på topp på hela helgen så just nu ser jag faktiskt fram emot tisdagen då gastroskopin ska göras. Får ju dessutom åka hem redan imorgonkväll och krama om mina föräldrar lite så varför ska man klaga. Eller jo jag klagar ändå, ska dammsuga hela huset och måste göra matlåda - orkar intee. 
 
26 dagar kvar tills jag åker från Örebro. 48 dagar kvar tills jag åker från Strålsnäs till Kansas. 

SITTA-HEMMA-FREDAG

Det är fredag och vad gör jag? Ingenting. Känns som om det har blivit en vana nu för tiden. Utgång var planerat ikväll, men då varken jag eller nån av de andra jag skulle gått ut med mår något vidare så hoppade vi det. Har efter en lång dag i skolan med samtalsmetodik träffat syrran över en chailatte och nu är jag hemma & glor. Pluggat i sådär tio minuter, men kände att det kan jag faktiskt skjuta upp tills imorgon. Ska käka chips och bara ha det gött ikväll tror jag. 
 
Imorgon ska jag till Marieberg och fixa lite julklappar & jeans till mig själv innan det är dags att inbefinna sig på IKEA. Ska stå där med lite andra från UNICEF och typ informera om samarbetet med IKEA och barns utbildning typ. Så kom och köp gosedjur för att barn ska få gå i skolan vetja! Ska bli ganska roligt. Annars verkar det som om det blir en lugn kväll imorgon också. Hoppas ni får en fin helg i det kalla höstrusket! 

ONSDAG FAST TISDAG I MITT HUVUD

Hade världens bästa helg med min fina vän i huvudstaden. Körde poledancing (som kan varit något av det roligaste jag nånsin gjort!!! Ska verkligen göra det fler gånger!), käkade god mat och festade till det lite på fredagen. Hade så himla kul! Körde en massa roliga, och annorlunda, öl spel med Sanjas syrra, hennes pojkvän och hans bror, innan vi gick ut. På lördagen hade vi en lugn och skön dag innan det var dags att göra sig iordning för nästa utgång! Denna gång med Tove och hennes kompis, vilket också resulterade i en as rolig kväll. Jag ville verkligen inte gå hem när det väl var dags för det, hehe. På söndagen hade vi återigen en ganska lugn och skön dag innan vi drog in till stan för att fika med fredagsgänget och efter det gick vi på stand up vilket antagligen var det näst-roligaste jag nånsin varit med om (alltså efter pole), där kan vi snacka om att skratta tills man får kramp i magen. I måndags gick vi upp tidigt för att jag skulle till ambassaden, vilket gick bra fast det var as lång väntetid och stört hög säkerhet. När jag väl kom därifrån blev det god lunch på ett mysigt ställe där vi hängde tills det var dags för mig att åka tillbaka till Örebro. 
 
Känner mig inte alls så sliten som jag borde göra efter en sån här lång helg när man gjort mycket och sovit lite. Dock är inte magen lika glad som jag är vilket resulterade i att det inte blev någon föreläsning för mig igår. Tog mig däremot till grupparbetet på eftermiddagen! Satt inte alls länge, vilket var skönt eftersom jag skulle in till stan för att vaccinera mig. Hatar sprutor! Men det gick bra, tror aldrig jag varit såhär tuff innan när jag tagit sprutor haha.. Idag kom jag upp imorses iallafall! Började morgonen med besök på socialtjänsten, as värt, fortsatte sedan med grupparbete hemma hos Malin där julstämningen slog till: Vi åt massa peppakakor och bara hade det allmänt mysigt. Blev klara med det vi hade planerat idag - as skönt! Känner oss lite mer i fas nu så det känns gött. Har så mycket att göra innan vi får gå på lite "jullov", vilket förövrigt är exakt en månad kvar tills idag! Dock har vi ett megastort arbete över hela julen, men det är individuellt så det räknas inte. 
 
Tanken är att jag nu ska försöka att komma nånstans med pluggandet, men vet inte riktigt om jag kommer orka det. Kan faktiskt skjuta upp det tills imorgon om det vore så.. Tror det blir några avsnitt One tree hill istället och kanske en promenix i det kalla vädret. Imorgon & på fredag är det heldagar i skolan som gäller och sedan vankas det utgång med bästegruppen på fredagkväll också. Ska i helgen befinna mig med Unicef gänget ute på IKEA i Marieberg för att få folk att köpa gosedjur, haha ne men ska väl mest informera om oss och att det finns enkla och billiga sätt att hjälpa barnens rätt till skolgång. Ska bli as kul! Sen är det dags för en ny vecka igen med en jävla massa plugg, hemfärd mitt i veckan för sjukhusbesök och annat som bara leder till en stor stress för mig att tänka på just nu haha. En dag i taget var det ja. 
 
Nu är iallafall alla "större" saker klara inför resan - 52 dagar kvar. Nu ska jag bara ta tag i bankkort, mobilen och lite såna småsaker som jag tror att jag har hyffsad koll på ändå. Saknar min bästa vän som grejade med dessa saker för typ tre-fyra månader sen. LÄNGTAR TILL SOMMAREN. 
 

BARNEN I SYRIEN

Flera år av lidanden och våld. 5,5 miljoner barn har drabbats. Kriget i syrien måste få ett slut. En rapport från UNICEF vänder sig till världssamfundet och vädjar om en rad insatser, vilka jag alla ställer mig bakom. Barnen måste skyddas från utnyttjande och våld - och våldet måste få ett slut. 
 
Hjälp barnen i Syrien du också, ge en gåva nu. 
 

STOCKHOLM

Ett tappert skypeförsök med bästavän resulterade i att mitt goda morgonhumör försvann! Det sög. Nu ska jag dra mig till universitetet för terminens första samtalsmetodik, spännande! Smiter sedan lite tidigare för att hinna med tåget mot Sanja! Vilken underbar helg jag har framför mig. 
 
 

LEDIG TORSDAG

Sovit svin dåligt i natt, inte mått så bra och bara varit allmänt bitter. Men morgonen började med tentaresultatet som visade godkänt! Humöret vände direkt och nu känner jag att detta kommer bli en bra dag! Är visst inte annat än ledig nu för tiden verkar det som, haha nevars var i skolan hela långa dagen igår och det sög. Så förtjänar en ledig dag idag! Det är grått och träligt väder ute, men ska snart bege mig mot stan för att fixa visumfoto och lite annat i sällskap med syrran. I eftermiddag sen ska jag ta en fika med Nathalie, trevligt! 
 
Imorgon har vi vår första samtalsmetodik för denna termin och efter det rör jag arslet mot Stockholm. Ska bli så underbart att få hålla om min fina vän igen! Imorgon kväll ska vi (ÄNTLIGEN) göra det hon fick i födelsedagspresent av mig, i februari.. Bättre sent än aldrig! Hon vet fortfarande inte vad det är så det ska bli roligt. Resten av helgen är inte riktigt planerad, utan vi ska bara umgås och ha det hur mysigt som helst. På måndag är det dags för min intervju på ambassaden för att förhoppningsvis få mitt visum! Nu börjar allt falla på plats och det känns såå skönt. 58 dagar kvar. 

KÄMPA FÖR VARENDA UNGE

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. ALLA har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

 

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

 

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

 

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller facebooka om barns rättigheter, vilket är precis vad jag tänkt göra. Ska genom att blogga för varenda unge hjälpa unicef att sprida budskapet om barns rättigheter, om olika katastrofer eller andra situationer som pågår världen över.

 

Vi kanske INTE kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

 

Du kan göra större skillnad än du tror.

 


SENASTE TIDEN I BILDER

 
 

HELT LEDIG EN HEL HELG

Vad är det här? Tydlighen helt jäkla jätte ledig fredag, lördag, söndag. Och det är inte så att jag gör mig ledig, utan jag har verklligen ingenting att plugga på förns på måndag. Hur gött?! Ni anar inte. 
 
Förra torsdagen åkte jag hem till Strålsnäs för att spendera helgen där. Fredagen bestod av ett snabb-besök på vårdcentralen, ett sista farväl till Farfar, 60års kalas för min Farbror och lite kvalitetstid med först Ida och sen Elis, som jag även spenderade fredagkvällen med. Först förfest hemma hos Böla med ett roligt gäng innan det blev utgång i Tranås, och herrejösses vilken rolig kväll! På söndagkvällen sen åkte jag & Jessica tillbaks till Örebro efter en tur till McDonalds med Mamma och Pappa. 
 
Veckan har bestått av ett par dagar grupparbete och ett par dagar sängliggandes. Jävligt glad att jag sluppit (peppar peppar) magsjukan som verkar gå nu iallafall. Igår var jag i skolan 9-15 och lyssnade på redovisningar hela långa dagen, umgicks sedan lite med syrran innan det blev skräckfilm med mina roomies. 
 
Idag är jag som sagt ledig, och inte har jag något att plugga på heller. Känns jätte konstigt, men samtidigt väldigt skönt. Då hinner jag titta igenom vad vi ska göra nästa vecka och förbereda mig på det istället. Har även en del att ta tag i när det gäller USA (64 dagar) vilket passar utmärkt en dag som denna. Har hittills idag hunnit skaffa mig ett eget login på universitetets hemsida, men funkar inte att ansöka om boende på campus som det ska.. Allt ska bara krångla jämt! Och det är när det krånglar som tidsskillnaden suger, ingen som kan hjälpa mig förns ikväll. Hatar det. Men tålamod är en fiskares bästa vän eller vad är det Lotta på bråkmakargatans pappa säger? Inte för att jag är fiskare, men ändå. 
 
Snön har även kommit till Örebro, inte för att jag tror att någon har missat det då hela facebook agerar vädergubbar. På ett sätt tycker jag att det är mysigt, nu är det snart julmys med julstakar och massa annat mysigt men å andra sidan suger det - Det är kallt och blött. Jag är ingen vintermänniska. Nu är jag mer avundsjuk än nånsin på Amanda som har värme! Men jag har tänkt att försöka planera alla julklappar till min familj idag (och få det att gå ihop med en students ekonomi, kan bli kul..) vilket faktiskt är ganska mysigt. Annat jag ska göra idag är att fixa allt som behöver fixas inför besöket på amerikanska ambassaden i Stockholm, som bara är en och en halv vecka kvar (!!!). Sen ska jag ju då försöka lösa detta med boende ansökan haha, får väl se hur det går. Ikväll kanske jag ska äta kladdkaka med syrran & hennes vänner och sen ha myskväll med mina roomies. 
 
Den här helgen ska jag bara ägna åt mig själv, det behövs ibland. Tror min mage och resten av min kropp skulle gilla att bara ta det lugnt, vilket är precis det jag ska göra. Fast jag ska ägna den lite åt Pappa också, det är ju faktiskt Farsdag på söndag! Så då åker vi hem över dagen för att visa Pappa hur mycket vi uppskattar honom och älskar honom. Hoppas ni får en fin helg! 
 
 

RSS 2.0