INGET KAN FÖRSTÖRA DENNA FREDAG

Denna lediga fredag började med ett spinningpass klockan halv åtta, lagom segt men ett skönt sätt att starta dagen på. Gick en långpromis efter det och sedan blev det lite plugg gjort. Började sedan kolla på A beautiful mind tillsammans med mina roomies. Bästa sätt att spendera en snöig och ledig fredag på. 
 
Och bättre blev det! Runt halv tre blev jag moster till den finaste lillkillen jag sätt! Kan verkligen inte vänta tills jag får träffa min systerson. Känns så otroligt konstigt att min största storasyster blivit mamma och att mina föräldrar numera är mormor och morfar. Vilken känsla! 
 
Fortsätter denna fredag med middag tillsammans med Tove och Amanda, säkerligen ett flertal filmer och så har vi tänkt spela lite spel. Skön kväll! Kan nog inte koncentrera mig på så mycket annat ändå, då jag bara går och längtar efter familjen i Göteborg som snart kommer få en väldans massa besök. ♥

LOVE LIFE - FEELING

"Det som aldrig slutat förvåna mig är variationen i människors upplevelse av sina liv, medgångar som motgångar. Somliga visar bitterhet över sitt liv och vad livet gjort med dem även om de till synes har ett relativt gott liv, medan andra visar förnöjsamhet trots att livets vedervärdighet drabbat dem till synes orättvist. Vissa är 'vaccinerade' till att klara motgångar bättre än andra och har förmågan att alltid blicka framåt."
 
Att läsa i boken Att Vara Socionom, ger så breda perspektiv på saker och ting. Inte minst livet. Just detta stycke som hittades i ett kapitel fullt av människors olika berättelser och mer eller mindre tragiska öden, får mig att uppskatta livet mer och förstå hur högt jag ska värdera det jag har. Vad är det att vara bitter över småsaker och att allt inte går som man vill när man vet att man alltid har en full hand människor som står bakom en, i ur och skur. Love life - feeling på hög nivå! Tack Hjördis Flodström Enqvist för lite perspektiv! 

EN LYCKAD MÅNDAG

Vilken dag! Började med en hyffsat intressant föreläsning som handlade om samverkan. Fick sedan reda på att fördjupningsarbetet vi haft under hela julen blev godkänt, lättnaden som uppstod! Gud vad underbart. Fortsatte med första grupparbetet i den nya gruppen, blev klara rätt fort vilket kändes skönt! Väl hemma började vi laga mat för att ha en liten "familjemiddag". Blev klyftpotatis, hemmagjorda hamburgare och en massa god sallad. Till efterrätt gjorde David toscapäron med glass, mums vad gott! Satte mig direkt och började plugga efteråt, och vi har så mycket bra böcker just nu. Kom på mig själv med att ha läst två kapitel mer än vad jag behövde, men blev helt fast! Uppgiften är inte den roligaste, men böckerna är så intressanta att det funkar rätt bra ändå. Imorgon är jag ledig så det enda som står på schemat är plugg, tvätt och träning med Anna.

SENASTE FRÅN MOBILEN

1. Rosa & glittriga naglar Jessica gjorde på mig sist jag var hemma. 2. Tårtan jag & Julia gjorde åt Kakan när hon fyllde år. 3. En del av den enorma hotellfrukosten vi åt förra helgen. 

TRÅKIGA SÖNDAG

Då var det söndag igen och gud vad veckorna går undan. Förra lördagen åt jag på en riktigt god restaurang ihop med Mamma, Pappa och Jessica. Super trevligt men lång väntan! Fortsatte ätandet på söndagmorgon då det blev hotellfrukost i stan, mums! Måndag och tisdag bestod sedan av träning, introduktion på den nya kursen och en jäkla massa läsande. I onsdags hade vi första föreläsningen på nya kursen, och den var skit tråkig. Verkar dock som om kursen överlag kommer bli intressant. Vi har nu blivit indelade i nya grupper, och det känns som jag hamnat i en väldigt bra studiegrupp. Har en inlämningsuppgift till på onsdag som jag vill bli klar med idag och ska även läsa en avhandling som vårt grupparbete tills på torsdag ska grunda på. Ganska mycket att göra med andra ord. 
 
I onsdags efter föreläsningen satte jag mig på tåget påväg till Linköping för att hälsa på Sanja. På torsdagen åkte vi till Kisa och hälsade på Nico & Mathias. På fredagförmiddag var jag påväg tillbaks till Örebro igen. Det var skönt att bara passa på att umgås då vi alla var lediga, jätte mysigt verkligen. I fredagseftermiddag lagade jag mat och käkade ihop med Amanda och Tove, jätte god tacogratäng! David kom lite senare och gjorde oss sällskap och vi började spela spel. Framåt sjutiden började det rulla in lite folk och runt elva gick vi vidare till Kåren. Hade en jätte rolig kväll som jag fick känna av igår. Låg mest i soffan & kollade på film hela dagen, käkade baguetter och bara tog det lugnt. Idag måste jag som sagt ta tag i livet igen och börja plugga! Ska även städa och fixa med lite annat. Men usch, jag har verkligen ingen lust. Hoppas den kommer flygnde från ingenstans snart för annars kommer jag aldrig hinna. 

ÄNTLIGEN FREDAG

Vilken lång vecka det här har varit! Men nu är det äntligen helg! Igår lämnades sista uppgiften in och idag hade jag mitt första PPU-samtal (typ som utvecklingssamtal), hämtade även ut min godkända hemtenta! Nu är termin 1 officiellt över och vilken lättnad det är! Känns så jävla bra att en termin av sex är avklarad. 
 
Igår kom Jessica och Erik hit för att påbörja hennes flytt. En fin lägenhet med perfekta läget bor hon numera i! Vilket flyt. Hjälpte till med lite upp-packning för att sedan dra oss till stan för att äta en god middag på en grekisk restaurang. Idag har jag som sagt varit i skolan en sväng, köpte även de sista böckerna till den kommande kursen. Nu tänkte jag ta det lite lugnt och kolla lite serier innan det är dags att fixa sig inför kvällen. Ska visa Jessica runt på universitetet innan vi tar ett glas vin ihop före hennes första nollningskväll! För mig blir det förhoppningsvis utgång på kåren senare för att möta upp Jessica men också bästegruppen som mestadels består av faddrar nu. Imorgon kommer Mamma och Pappa hit med resten av Jessicas grejer. De stannar tills på söndag så ska passa på och umgås lite med dom innan den nya veckan börjar. Ska även försöka hinna med att tvätta imorgon då jag knappt har några rena underkläder kvar... Börjar bli lite panik! Hehe. 

MY HEART BREAKS A LITTLE WHEN I HEAR YOUR NAME


MEREDITH GREY

"Too often, the thing you want most is the thing you can't have. Desire leaves us heartbroken, it wears us out. Desire can wreck your life. But as tough as wanting someone can be, the people who suffer the most are those who don't know what they want."


BILD FRÅN I FREDAGS

 

SNÖN HAR VISST KOMMIT FRAM

Då var det söndag igen och här hemma i Strålsnäs är det snöstorm, vädret är lite efter i år känner jag. Haft en bra helg iallafall! I fredags käkade jag först en god middag med Mamma och Pappa för att sedan åka till Linköping och gå ut med några gamla klasskompisar. Träffade en massa andra bekanta ansikten och hade en helt okej kväll! Igår kom Nico och Sanja hit, vi vrålfikade och hade trevligt. Jessica kom hit på kvällen & vi åt mat med Mamma och Pappa, planerade inför hennes flytt till Örebro och sedan somnade både jag & Mamma i soffan framför en film. 
 
Ikväll hade jag tänkt att åka hem. Är ledig imorgon men har lite att göra iallafall så kan vara skönt om jag är tillbaks redan ikväll. Ska nämligen till universitetet o skriva ut lite papper, köpa lite böcker & sen till stan en sväng för att lämna in nycklar och lite sånt. På kvällen är det träning som gäller och på tisdag sätter grupparbetet igång igen. Sista veckan på termin 1 - gud vad fort det har gått. Ska bli roligt att påbörja en ny kurs och byta grupper. Endast sex terminer tooo gooo! 

FINA FREDAG

Sitter på tåget påväg hem efter en långis dag i skolan. Funderar på vad jag ska göra ikväll - vara hemma med mamma och pappa eller åka till linköping och träffa lite gamla vänner? Orkar inte åka men vill ändå göra nåt.. Svårt val. Idag blev det iallafall bestämt att Jessica kommer till Örebro nästa vecka och stannar där ett tag för att plugga till sjuksköterska - så himla kul! Så har suttit och kollat upp grejer åt henne hela vägen hem tyyp. Imorgon ska jag iallafall träffa mina favoriter! Det går bra nu.
 
Två göddbilder från sist jag och Sanja åkte tåg, haha. 

ÄNNU EN LEDIG DAG

Igår blev det en ganska kort dag i skolan. Var på willys & handlade mat innan jag åkte hem, snackade skit med Amanda innan det var dags att röra sig tillbaka till universitetet för träning. Idag har jag varit ledig igen vilket varit lika bra då jag inte känner mig så pigg, tror jag håller på att bli sjuk.. Ont i halsen, huvudvärk och hostig. Men nu har jag bokat hemresa imorgon (jag som inte hade tänkt åka hem på hela januari typ?!) så hoppas jag blir bättre. Just ja, fick reda på att jag klarade hemtentan idag med! Lyckorus och total lättnad. 
 
En dålig mobilbild på mina fina naglar Jessica gjorde förra veckan, de var dock mer åt det gröna hållet än åt de blå. Tjusiga va? 
 

"Vi kan aldrig göra något vänligt för snart, för vi vet aldrig hur snart det kan vara för sent"
- Ralph Waldo Emerson

2013 - ÅRSRESUMÉ DEL II

Augustimånad startade med ytterligare ett bröllop. Hängde med Petra till Rimforsa på en jätte fin bröllopsfest där hon skulle spela. Någon vecka senare hämtade jag ut nycklarna till lägenheten i Örebro. Men innan jag flyttade hann jag med klassfest med alla gamla nior, myspys med Ellen & Nico i linköping, tjejkväll och brakfrulle med flisan. Flyttade sedan hit och lärde känna Mathilda och Anna - mina första roomies som jag trivdes jätte bra med. Straxt därefter satte nollningen igång och herregud vad mycket minnen! Allra först kom färgfesten sedan rullade det bara på; kom-som-du-inte-är/skumparty, pubrunda, fullmoonparty, disneysittning, ämnespub, piratfest och mycket mycket mer. Aldrig haft roligare och aldrig träffat så underbara människor. Åkte hem lagom till min födelsedag för att fira den med familjen och träffa efterlängtade nico! Fick dock halsfluss så det var väl inte de bästa. I slutet av september kom Amanda och hälsade på och sen åkte vi även på kräftskiva hos Ida. Hände en hel del på Marieberg och var även på Norlie & Kkv med Therese och Anna, en av de roligaste kvällarna någonsin. Nico kom hit och hälsade på i samband med finsittningen - avslutningen på nollningen. Första stora grupparbetet inledde oktobermånad. Åkte även hem för att fira Farfars födelsedag. Jag började träna tillsammans med Anna och dagarna rullade på. Jessica kom hit och hälsade på. Spenderade kvällen på inflyttningsfest och på kåren. Blev några hotellfrukostar innan halloween och haunted house kom till stan. Jag var utklädd till the grudge haha oh jösses va ful jag var. Jag åkte hem straxt efter det för att spendera en vecka hemma med tentaplugg - det började med limo till drängarna i Tranås, haha vilken kväll. November inleddes alltså med den allra första tentan, och när den var över blev det självklart timebeer. Helgen efter tentan kom Emmie och Amanda hit för att kolla på stiftelsen och ha en suuuuper kul kväll. Farsdagfirande var det som gällde efter det och helgen efter kom Strålsnäsbrudarna hit för att ha ytterligare en fantastisk kväll. I slutet av november åkte jag till Linköping för att hälsa på min saknade Sanja. Veckan efter kom hon och hälsade på mig. Följde med henne hem till helgen för att fira Mathias med Nico och gänget. 
 
December inleddes med snö! Dock försvann den lika fort som den kom. Hade hemtenta i en hel vecka och pausade endast med julsittning och Daniel Adams-Ray. December fortsatte med julklappsshopping och mycket pluggande. Det var även denna månad som det blev bestämt att jag skulle flytta till hus, med tre andra studenter (vilket än sålänge verkar hellyckat). Den tjugonde blev vi klara med a-uppsatsen och jag åkte hem! Det första jag gjorde var att spendera kvällen i Boxholm med mina två bästa vänner. Petra kom även hem och det blev många familjemiddagar, födelsedagsfirande och sjävlklart julfirande. Fredagen efter jul spenderades med ett härligt gäng i linkan och nyår blev toppen. Kan inte annat än säga att jag har haft ett fantstiskt år! Så himla mycket förändringar. Och så himla mycket roliga människor jag träffat det här året. Ångrar inte en sekund att jag bestämde mig för att tacka ja till socionomprogrammet och flytta till Örebro. Visst att jag har en jäkla hemlängtan många gånger - exempelvis idag - men så kul som jag haft hade jag nog aldrig haft om jag stannat hemma. Nu ser jag fram emot ett nytt och utmanande år, som i och för sig redan börjat hehe. Ska kötta skolan!! Längta efter sommaren. Träna tills jag spyr. Och bara fortsätta ha så roligt som möjligt. Love life så att säga. 
 

LEDIG TISDAG

Då var det tisdag - känns dock som onsdag.. Är ledig idag, ska endast läsa igenom lite tills imorgon. Så planerna idag är att göra så mycket som möjligt så ja aldrig blir rastlös haha. Tänkte åka ner till stan och kolla posten i den gamla lägenheten, lämna tillbaks nycklarna och handla lite nödvändigheter. Sen ska jag väl packa upp de sista småtjafset så jag får nån ordning här inne någon gång. Ikväll är det spinning med Anna som gäller, blir nog lite skitsnack i bastun efteråt också. 

NICHOLAS SPARKS

"But love, I've come to understand, is more than three words mumbled before bedtime. Love is sustained by action, a pattern of devotion in the things we do for each other every day." 

2013 - ÅRSRESUMÉ DEL I

Inledde år 2013 med 19årsfirande för Elin. Rolig kväll som slutade ganska tidigt. Nico kom tillbaka efter en månad i chile, och gud vad jag saknade honom! Jag och Jessica åkte till Göteborg för att fira Petras 25årsdag, en oförglömligkväll som slutade med att puckojohanssons dansade på borden. Jag provade mina första balklänningar och föll ganska snabbt för min favorit. Februari fortsatte med tjugoårsfest och även firande av Sanjas 19årsdag. Mars inleddes med en fest i kisa som inte glöms bort i första taget. En massa mys med nicolas och praktiken på US var även i full gång. När den var avslutad hade jag o sanja en galen kväll på torsdagsklubben. Långfredagen spenderades i Boxholm med ett härligt gäng kastruller haha. Första veckan i April åkte vi på studentkryssning, jag hade halsfluss o var väl inte jätte rolig. Lyckades ha rätt kul ändå! Straxt efter det fick ja hem min fina studentmössa och längtan efter studentdagen var enorm. Det var även i april som jag började jobba som personlig assistent i Linköping. Victoria och jag gjorde klart vårt projektarbete som gav MVG! Skönt efter allt slit. Firade även Idas 18årsdagen! Efter det kom valborg med fina fyrverkerier. 
 
 
Med maj började sommaren smyga sig fram och när tiden fanns blev det några stekiga dagar på baksidan. Jag och Idis hade lite myskvällar på hennes balkong och Birgittaskolans första studentskiva ägde rum. Jag tittade på bland annat bästa vän när hon gick balen. Jobbade en hel del inne i Linköping och föreberedde en massa inför studentveckan. Första juni innebar utgång med klassen och sedan flöt det på med alltifrån dansuppvisning med syrran, möhippa och studenfirande av mina vänner till min egna bal och mitt egna studentfirande. Balen var en av de roligaste dagarna någonsin! Själva dansandet är roligt nu i efterhand men under tiden var det en plåga haha, men resten av dagen och kvällen var helt fantastisk. Helgen innan studentveckan åkte jag och min klass med våra mentorer på klassresa. Sedan kom studentveckan och allt som hör där till.
 
Veckan efter studenten började jag sommarjobba. Fick en mjukstart och tog med mig Andreas till sommarstugan några dagar för att ta igen allt festande. Sedan kom midsommar och jag hade en av de bättre kvällarna på hela sommaren. Mot slutet av juni var vi några tjejer som hälsade på memme o elin o vadstena, blev även myskväll hos emilia och sist men inte minst: BRÅVALLA! Var endast där över lördagen men det var den absolut bästa lördagen i mitt liv. I Juli hängde jag mycket med Elise, en hel del i lången men även på måndagsklubben. Hade en trevlig kväll med ellen och några gamla klasskompisar också. Var på bröllop där min syster var brudtärna och serverade senare på bröllopsfesten. 
 

HEMSKA EFTERMIDDAG

Vilka humörsvängningar jag haft idag! Alltifrån världens trötaste, världens gladaste och världens kissnödigaste till världens panikslagnaste, världens tjurigaste och världens ledsnaste tjej.
 
Dagen började med att det bara var jag o en till i gruppen som dök upp i tid. Resten kom runt tio istället för nio. Vi jobbade iallafall på väldigt bra och blev klara lagom till lunch. Så himla underbart att äntligen vara klara! Tog sedan med mig Sofia för att försöka hitta motionsspåret som ska ligga väldigt nära där jag bor - vi hittade det inte. Vi trodde att vi hade hittat rätt men hamnade istället i något stort träsk. Efter mycket om och men tog vi oss ut därifrån och gick en runda på den skogsväg vi kom ut på. När vi gått ett tag kom vi fram till mitten av spåret och jag bestämde mig för att ta den vägen hem medan Sofia gick den trygga, säkra vägen vi kände igen hem - det gjorde hon rätt i. Jag irrade runt i över två timmar innan jag hittade hem. Det mörknade, började regna, blev kallt och jag blev hungrig. Hemsk eftermiddag! Men som sagt, hittade tillslut hem iallafall och vi fick i mig lite käk. 
 
Mina fötter är fortfarande stelfrusna så ska krypa ner i sängen en stund och se ett avsnitt grey's innan jag sätter igång med allt som ska göras. 

GODMORGON BÄSTEFRUKOSTEN

Blev en lång dag igår med gruppisarbete mellan halv ett och halv åtta ungefär. Men vi kom långt så förhoppningsvis är vi klara ganska skapligt idag! Fick en hel del upp-packning gjort igår kväll också, mycket tack vare att Amanda hjälpte mig. Har dock varit en kort natt med inte alls mycket till sömn, så har lite svårt att hålla ögonen öppna men måste straxt bege mig mot universitetet. Ha en bra dag! 
 
 

TILLBAKA I ÖREBRO

Jag har haft det så himla bra under de veckor jag varit hemma! Gjort så mycket kul och bara njutit av mammas goda mat. Nyårsafton blev helt suverän - började med att jag o Amanda blev bjudna på trerätters av Sanja och hennes syster, mums va gott det var. Fortsatte sedan på några hemmafester i linköping innan vi efter tolvslaget åkte till Boxholm o firade början av det nya året där. Igår fortsatte firandet, men denna gång firade vi Elin som fyllde 20 år! Vi var ett gäng tjejer hemma hos Elin i Motala och blev återigen bjudna på jätte god mat. Spelade även spel, drack och skrattade tills magen krampade. Skrattandet fortsatte sedan på Hugos framför en skön trubadur som sjöng födelsedagssång för Elin. Jätte rolig kväll! 
 
Detta är bara lite av allt som hänt under dessa veckor och kan ju säga att det var ganska tungt att vinka hejdå till pappa och hoppa på tåget förut. Men tillslut hamnade jag i Örebro igen, och efter ytterligare en stund i huset där jag numera bor. Det första jag skulle göra när jag kom fram var att leta upp vart affären är häromkring, gick vilse några gånger men hittade tillslut. Så med lite mat i kylen kröp jag ner i sängen. Känner att jag inte orkar packa upp och greja alls idag, hoppas att jag är på humör för det imorgon för jag kan inte leva i ett sånt här kaos så länge hehe. Imorgon ska jag även träffa min grupp igen, nu var det ju ett tag sen sist, och kötta det sista på vårt fördjupningsarbete. Nu börjar allvaret igen. 
 

RSS 2.0